KategorierLisinopril

Vad används Lisinopril för? Denna vanliga blodtrycksmedicin kan hjälpa till med mer än du tror

När du blir äldre är stigande blodtryck normalt. Äldre vuxna – personer över 65 år – har styvare blodkärl. Så även med hjärthälsosamma vanor kan dessa vuxna fortfarande ha högre blodtryckssiffror.

Men miljontals vuxna i USA har högt blodtryck (högt blodtryck) – många mellan slutet av 30-talet och början av 40-talet börjar få detta medicinska tillstånd. Hypertoni är en blodtrycksmätning där det systoliska (översta) talet är högre än 130 mm Hg eller det diastoliska (botten) talet är över 80 mm Hg.

Endast 1 av 4 vuxna med högt blodtryck har välkontrollerat blodtryck. Om du har högt blodtryck finns det alternativ för att hantera det. Ett potentiellt alternativ är Lisinopril (Zestril).

I den här artikeln kommer vi att diskutera vad Lisinopril är, hur det fungerar och dess många fördelar förutom att hjälpa till att kontrollera blodtrycket.

Läs mer ”Vad används Lisinopril för? Denna vanliga blodtrycksmedicin kan hjälpa till med mer än du tror”

KategorierAmbien

Ambien: Användning, biverkningar och doseringsguide

Vad är Ambien ?

Ambien (zolpidem) är ett lugnande medel, även kallat hypnotikum. Zolpidem påverkar kemikalier i hjärnan som kan vara obalanserade hos personer med sömnproblem sömnlöshet).

Ambien används för att behandla sömnlöshet. Tabletten med omedelbar frisättning används för att hjälpa dig att somna när du går och lägger dig. Formen med förlängd frisättning, Ambien CR, som har ett första lager som löser sig snabbt för att hjälpa dig att somna, och ett andra lager som löser sig långsamt för att hjälpa dig att sova.

Din läkare kommer att avgöra vilken form av Ambien som är bäst för dig.

Läs mer ”Ambien: Användning, biverkningar och doseringsguide”

Kategorierimovane

Vad är Imovane Zopiclone? Beskrivning, biverkningar, dosering

Hur fungerar Imovane Zopiclone? Vad ska det göra för mig?

Zopiclone tillhör klassen av mediciner som heter Sedative-Hypnotics. Den används för kortsiktig och symptomatisk lindring av sömnstörningar. Zopiclone kan hjälpa till med svårigheter att somna, frekventa vakningar under natten eller tidigt morgonväckning. Zopiclone bör vanligtvis inte tas i mer än 7 till 10 på varandra följande dagar. Det bör endast användas av personer för vilka störd sömn resulterar i problem som fungerar under dagen.

Läs mer ”Vad är Imovane Zopiclone? Beskrivning, biverkningar, dosering”

Add to cart